A new display supported by the ESP32-S3

All that relates to the H/W
User avatar
cicciocb
Site Admin
Posts: 2195
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 470 times
Been thanked: 1461 times
Contact:

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by cicciocb »

This is the PCB I did recently
image.png
image.png
The PCB is plugged directly on the connector and is supplied at 5V with a little connector.
The board contains a SDCARD where you can store all the images / gifs
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
cicciocb
Site Admin
Posts: 2195
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 470 times
Been thanked: 1461 times
Contact:

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by cicciocb »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]Mon May 27, 2024 3:57 am Can you upload sample code for 2x2 panel?
This is a very sample demo :

Code: [Local Link Removed for Guests]

Dmamatrix.delete
DmaMatrix.init 5,7,6, 8,10,9, 11,12,13,14,15,  16,17,18
DmaMatrix.setup 4, 2 '4 panels on 2 rows (2x2)
dmamatrix.fill 0
dmaMatrix.show 0, 0

for r = 1 to 100000
 x=rnd(128):y=rnd(128):dmamatrix.circle x,y,10,rnd(65535),1:cnt=cnt+1
 dmaMatrix.show 0, 0
next r
User avatar
Khz
Posts: 20
Joined: Wed Jun 30, 2021 9:05 pm
Location: Bayern, Lauenstein
Has thanked: 1 time

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by Khz »

Hello, is it urgently necessary to an ESP32 S3?
Do some ESP32 Lolin have it, do they work?

Many greetings
KHZ
User avatar
cicciocb
Site Admin
Posts: 2195
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 470 times
Been thanked: 1461 times
Contact:

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by cicciocb »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]Fri Jun 07, 2024 12:17 pm Hello, is it urgently necessary to an ESP32 S3?
Do some ESP32 Lolin have it, do they work?

Many greetings
KHZ
No, it works only with the ESP32-S3.
User avatar
Khz
Posts: 20
Joined: Wed Jun 30, 2021 9:05 pm
Location: Bayern, Lauenstein
Has thanked: 1 time

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by Khz »

Hello,
I'm currently struggling with the Oscillate instruction. I wanted to define a line for a scrolling text with DMAMATRIX.LIMITS. But it only moves the whole image. Is there an example program?
Best regards
Karl-Heinz
User avatar
cicciocb
Site Admin
Posts: 2195
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 470 times
Been thanked: 1461 times
Contact:

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by cicciocb »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]Fri Jul 12, 2024 11:26 am Hello,
I'm currently struggling with the Oscillate instruction. I wanted to define a line for a scrolling text with DMAMATRIX.LIMITS. But it only moves the whole image. Is there an example program?
Best regards
Karl-Heinz
Oscillate always move the complete image so you cannot scroll a single line.
You can print a text at different positions using DMAMATRIX.TEXT.POS x, y , clearing before with DMAMATRIX.FILL color, [x, y, width, height] so that, changing the y coordinate in a loop can show a scrolling text.
User avatar
Khz
Posts: 20
Joined: Wed Jun 30, 2021 9:05 pm
Location: Bayern, Lauenstein
Has thanked: 1 time

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by Khz »

Thanks for the quick reply. I misunderstood the limits command.
Regards
KHZ
User avatar
Khz
Posts: 20
Joined: Wed Jun 30, 2021 9:05 pm
Location: Bayern, Lauenstein
Has thanked: 1 time

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by Khz »

Hello,
The display is now running quite well on the ESP32 S3 WROOM-1. If the data is displayed, the WiFi connection is lost after a short time. Since I use the module to display data received via UDP, data is lost. What am I doing wrong?

Regards
Log List:
17/07/2024 14:45:06 => Connection Lost
17/07/2024 14:45:06 => Connection ON
17/07/2024 14:45:36 => Connection Lost
17/07/2024 14:45:52 => Connection ON
17/07/2024 14:46:01 => Connection Lost
17/07/2024 14:46:01 => Connection ON
17/07/2024 14:46:06 => Connection Lost
17/07/2024 14:46:06 => Connection ON
image.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Electroguard
Posts: 946
Joined: Mon Feb 08, 2021 6:22 pm
Has thanked: 310 times
Been thanked: 352 times

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by Electroguard »

I notice similar when I have a shield plugged into my S3 UNO, which would normally have a good wifo connection... so it is perhaps due to your display module reducing the wifi signal to the S3.
Perhaps you can test that simply by temporarily turning the display module so that the S3 has better line of sight towards the router.

In my case I could use an external aerial, but perhaps you might give ESPnow a try, cos it has about double the range, requires no router connection, and has a handshake capability which could be used to resend any unreceived info.
User avatar
cicciocb
Site Admin
Posts: 2195
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 470 times
Been thanked: 1461 times
Contact:

Re: A new display supported by the ESP32-S3

Post by cicciocb »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]Wed Jul 17, 2024 12:46 pm Hello,
The display is now running quite well on the ESP32 S3 WROOM-1. If the data is displayed, the WiFi connection is lost after a short time. Since I use the module to display data received via UDP, data is lost. What am I doing wrong?

Regards
Log List:
17/07/2024 14:45:06 => Connection Lost
17/07/2024 14:45:06 => Connection ON
17/07/2024 14:45:36 => Connection Lost
17/07/2024 14:45:52 => Connection ON
17/07/2024 14:46:01 => Connection Lost
17/07/2024 14:46:01 => Connection ON
17/07/2024 14:46:06 => Connection Lost
17/07/2024 14:46:06 => Connection ON
image.png
How your module is powered? Maybe it requires a stronger power supply for that purpose. Otherwise it could be a question of EMI of the pins as the module drives the pins with high strength. You could try to use the command pin.strenght on the pins defined for the display.
Post Reply