OLED 1.3 inch working with annex

If doesn't fit into any other category ....
Post Reply
its1000
Posts: 55
Joined: Thu May 20, 2021 6:57 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

OLED 1.3 inch working with annex

Post by its1000 »

hello to all.

I need a little bit of help regarding using some OLED screens 128*64 .

i have various style of those and i managed to find some 0.96 / 1.54 and 2.42 version (blue and white) working correctly with Annex.
i noticed that it seems they are mainly based on SSH1106 and SSD1309 controler.

I am trying to find a 1.3 version working with annex, but I don't manage to.. The models I have are said to be base on SSD1306 and they don't work.
it displays something but it's like a blurred tv with a lot of point on the top of the screen and some parts nearly unreadable on the bottom. i will send you an image tomorrow.
does anyone has ever managed to use a 1.3 inch oled display?

thanks a lot in advance for your help...
cicciocb
Site Admin
Posts: 309
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 85 times
Been thanked: 197 times
Contact:

Re: OLED 1.3 inch working with annex

Post by cicciocb »

Have you tried to initialise it with this syntax :

In case of the display SH1106, the command is
OLED.INIT orientation, 1 'init with a given orientation (0 = normal, 1 = upside-down)


Maybe your display has an SH1106 chipset.
its1000
Posts: 55
Joined: Thu May 20, 2021 6:57 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: OLED 1.3 inch working with annex

Post by its1000 »

i will try. the chipset seems to be SSD1306.
with ssd1309 works perfect.
its1000
Posts: 55
Joined: Thu May 20, 2021 6:57 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: OLED 1.3 inch working with annex

Post by its1000 »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]Tue Jul 13, 2021 11:54 am Have you tried to initialise it with this syntax :

In case of the display SH1106, the command is
OLED.INIT orientation, 1 'init with a given orientation (0 = normal, 1 = upside-down)


Maybe your display has an SH1106 chipset.
So here is the code I use to start the program :

i2c.setup 4, 5
oled.init 1
oled.cls

i put you some images of my tests, with ssd1309 1.54 inch, with 2 sorts of 1.3inches ssd1306 that are blurred. and also for info with a 32*128 screen where it works (don't know the chipset) . il also have some 64x256 screen that are great, but does not work with them.
SSD1309.jpg
ssd1306w.jpg
ssd1306b.jpg
oled 32x128.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
its1000
Posts: 55
Joined: Thu May 20, 2021 6:57 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: OLED 1.3 inch working with annex

Post by its1000 »

I FOUND the solution... don't know why, but i went digging my old messages, and i found the answer from Electroguard for the OLED 128*256 screen.
he redirected me to the menu project wifi for the OLED screen, and in the code I noticed there was a different way to init oled :

OLED.INIT 1, 1

don't really know why 2 parameters, but IT WORKS FINE !!!even with my other screen 1.3

that is also what Ciccio explained to me but i had not understood the exact syntax i always thought there was just one number after the ini for the orientation. I realize i always need to put 2 parameters...
Post Reply